Electro acupunctuur en de behandeling van chronische klachten

Ik integreer de academische kennis van de reguliere geneeswijzen  met de traditionele Oosterse natuurgeneeswijzen en Westerse natuurgeneeswijzen, in onderzoek en behandeling van vooral chronische aandoeningen.

Het concept is gebaseerd op een aantal principes:

  • Het menselijk organisme is één functionele eenheid
  • Het menselijk organisme bezit zelfregulerende krachten
  • Er is altijd samenhang tussen functie en disfunctie

Invloeden
Omgevingsfactoren (zoals bijvoorbeeld voeding, lucht, prikkels, etc) hebben een grote invloed op ons lichaam. Afhankelijk van onze conditie kan een reactie op deze factoren zicht uiten in diverse klachten op diverse niveaus: fysiek, emotioneel, mentaal en energetisch. Ik zoek de factoren op die het lichaam uit balans halen, brengt het lichaam terug in balans en verhoogt de weerstand zodat u beter tegen alle invloeden opgewassen bent.

Herstel evenwicht
We bezitten allemaal een zelfregulerend mechanisme, die zorgt ervoor dat je in staat bent om je continue aan te passen aan een veranderende omgeving. Symptomen zijn een daarbij een uiting van de functionele aanpassing aan stressoren, bedoeld om het evenwicht te herstellen Er is sprake van functie (een goede reactie), als het evenwicht zich tijdig en voldoende herstelt. Dit is een natuurlijke reactie waarna de symptomen verdwijnen. Soms lukt het niet meer om je balans terug te vinden, wanneer symptomen blijven of zich opstapelen is er sprake van disfunctie (de reactie in het lichaam is niet voldoende om het evenwicht te herstellen). Er kunnen chronische klachten ontstaan.

Zelfregulerend vermogen
Ik  probeer de samenhang tussen functie en disfunctie vast te stellen en zo de diepere oorzaak van een klacht te achterhalen. Daarna geven we het lichaam een prikkel zodat het zelfregulerend vermogen wordt aangesproken. Deze prikkel kan oa zijn: dieetvoorschriften, kruiden, homeopathie, voedingssuplementen, lifestyle aanpassingen etc.