Het consult

AANVANG CONSULT
We beginnen met een kort gesprek waarin de ingevulde vragenlijst, die ik u toestuur bij het maken van een afspraak,  wordt doorgenomen en ik wat aanvullende vragen zal stellen, indien nodig. Daarna begint het onderzoek.

HET LICHAMELIJK ONDERZOEK
-Electro-fysiologische diagnostiek; het doormeten van 80-100   acupunctuurpunten op handen en voeten, dit is zonder naalden en is pijnloos. (Dit is een weerstandsmeting van acupunctuurpunten, die bij dysfunctie een veranderde meetwaarde laten zien).

-Pols- en tongdiagnose; volgens de traditionele Chinese geneeskunde en Ayurveda. (De pols vertelt ons hoe verschillende orgaansystemen met elkaar samenwerken. Vorm, kleur en beslag van de tong zijn een weerspiegeling van de processen in het maag-darmkanaal).

-Buik en lichamelijk onderzoek; (Het vast stellen van de gezonde beweeglijkheid van structuren als in de niet normale beweeglijkheid).

DE MIDDELEN
Naar aanleiding van de gegevens die deze onderzoeken opleveren, ga ik op zoek naar middelen die de opgespoorde verstoringen in uw lichaam kunnen verbeteren. We gebruiken hiervoor homeopathische middelen, orthomoleculaire supplementen(mineralen, vitaminen en aminozuren), Indiase of Chinese kruiden en/of leefstijl adviezen of diëten.

DE AFRONDING

Ik geef daarna uitleg over de mogelijk gevonden problemen en over de middelen die ik u adviseer.